Med et kålnet undgår du kållarverRosenbånd - staudestøtter - kålnet - fiberdug

Nødvendigt tilbehør for de fleste havedyrkere. Simpelt hen fordi, vi gerne vil have et ordentligt udbytte af vores store anstrengelser! Det er jo helt vidunderligt at nyde fx blommer og æbler direkte fra træet, men oplevelsen kan nemt gå fløjten ved synet af en orm - eller endnu værre: en halv orm! Og hvorfor skal vi kålsommerfuglene absolut mæske sig i netop mine kål? Eller den sidste snert af nattefrost svide mine ellers så flotte kartoffelplanter? Regn og vind er en evig trussel - fra tiden med de tidlige pæoner til slyngrosernes sensommerskud.

Heldigvis kan vi gøre meget for at få endnu mere ud af vores have - slippe for ærgrelser og nyde mere af både blomster og afgrøder. Vi skal handle i tide og være forberedte - til gengæld får vi lov at nyde havelivet endnu mere...

0 anmeldelser

2 x 5 m - ekstra kraftig og holdbar 

89,00
0 anmeldelser

Stærkt, men blødt og elastisk bånd til opbinding uden sår og slidskader på planter.

45,00
0 anmeldelser

Bast til opbinding og dekoration

25,00
0 anmeldelser

Lavt stakit m. 2 toppe i rustfarvet jern.

35,00
0 anmeldelser

Lavt stakit m. bladornamentering i rustfarvet jern.

70,00

Det betyder noget for både din haveglæde og for dit udbytte

Det er så ærgerligt, når stauderne knækker i sommervinden - eller slyngroserne knækker under vinterens dække. Eller tomatplanterne bøjer og knækker i takt med, at frugterne bliver større. Undgå ærgelser ved rettidig omhu - og det rette opbiningsmateriale. Jeg anbefaler det næsten sagnomspundne Rosenbånd til opbinding af udendørs planter, for det er let elastisk og gnaver ikke i planterne. Naturligvis er det også anvendeligt i drivhuset. 

Jutesnor er praktisk til grene og stængler, der senere skal komposteres. Så behøver du nemlig ikke binde snoren af, før du lægger grenene i komposten.

Fiberdug er godt til rigtig mange ting. I det tidlige forår kan du bruge det til at dække fx meget tidligtblomstrende rhododendroner med, og lidt senere er det frugtbuskenes blomstring, der står for skud for den sene nattefrost.  

Vil du tidligt i gang med køkkenhaven, er fiberdug også et godt valg. Under dugen vil varmen 'ophobes' i løbet af dagen, så jordtemperaturen hæves. Når natten falder på, vil der gå længere tid, før luften under dugen er helt afkølet, og dermed bevares mere varme i jorden natten over. Du kan vinde 2-3 ugers forspring ved at overdække din køkkenhavejord med fiberdug.

Vil du høste sent på året - altså forlænge sæsonen i den anden ende - er fiberdug også et godt valg, fordi det beskytter mod den første nattefrost.

Husk også at dække dine afgrøder mod skadedyrsangreb. Med hhv. kålnet og fiberdug kan du slippe for larver i kål og for fluer i gulerødder og løg. Med jordbærnet deler du ikke med de ellers yndede solsorte - og ligeså gælder det med blåbær og ribs. 

Nogle stauder har brug for støtte hvert år. De lave af dem kan med fordel få et lille stakit foran sig, så de fx ikke vælter ud over gangstien. De lidt højere stauder kan få god støtte af halvbuer eller bindes op til en af de dekorative, højere plantestøttepinde. De højeste stauder som fx riddersporer kan du med fordel 'indramme' med 4 høje plantestøtter, hvorimellem du lavet et gitterværk i flere højder af fx rosenbånd. 

Når tomater, peberfrugt og auberginer skal have støtte, foretrækker jeg de spiralformede stænger.