Design din have med højbede

200,00
289,00
Du sparer: 89,00

Udsalg - så længe lager haves

Her får du masser af inspiration til en have med højbede for såvel begyndere som entusiaster

Design din have med højbede af Nina Ewald 

Ingen have uden højbede – så kort kan det siges!

Et højbed er et genial element, der kan indgå i havens samlede design som et fornyende supplement til helheden. Højbede har været kendt i århundreder, tidligere mest i køkkenhaver. I moderne haver anvendes højbede i mange sammenhænge af både æstetisk og praktisk karakter.

Bogen er den første danske om dette emne. Den viser, hvorledes højbede er en genvej til en frodig og personlig have, samtidig med at havearbejdet bliver meget lettere og mere overkommeligt. Hertil kommer, at højbede er super til børn – og en fin løsning til handicappede og ældre, så havelivet kan fortsætte, også når kræfterne mindskes.

"Jeg er vild med højbede, og min egen have rummer adskillige af slagsen," fortæller forfatteren. I bogen deler hun ud af overraskende ideer, giver inspiration og fortæller om bl.a. materialer, konstruktioner og velegnede planter. For både helt nye haveejere og mere erfarne. Bogen er illustreret med instruktive tegninger og godt 200 fotos fra både ind- og udland.

Indhold:

  • Til havens forskellige områder: Forhave, terrasse, prydhave, køkkenhave etc.
  • Højbedenes anvendelsesmuligheder: Som afgrænsning, til at skabe rum, til at formidle overgange og udjævne niveauforskelle, udbygget med fx bænke og bassiner, som sneglebeskyttelse etc.
  • Eksempler på inspirerende højbedshaver – og havedesignernes bud på forskellig stil og udformning
  • Højbede for børn, ældre og handicappede
  • Materialer og konstruktioner: Træ, metal, tegl, sten, spagnum mv.
  • Jordtyper, beplantning og egnede vækster
  • Design med højbede: Fra idé til opmåling, plan og udformning
  • Færdigkøbte og specialbyggede
  • Nyttige links og adresser

Om forfatteren: Nina Ewald er en passioneret haveskribent og fotograf, som indtil nu har udgivet 10 bøger om hus og have. Hun sidder i Haveselskabets bestyrelse og skriver for medlemsbladet Haven – samt for en lang række danske og udenlandske magasiner. Hun er en meget anvendt foredragsholder. Inspiration og viden samles bl.a. på masser af haverejser og besøg i både private haver og på udstillinger.