Krydderurter - Bogen for urteelskere

288,00
388,00
Du sparer: 100,00

Udsalg - så længe lager haves

Kom helt ind i krydderurternes forunderlige verden

Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Krydderurter - Bogen for urteelskere

Bogen for urteelskere beskriver over 300 forskellige arter og sorter, herunder også vilde krydderurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Og her er afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholdsstoffer.

For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er afsnit med gode madopskrifter fra kokkene Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.

Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får en timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse skønne aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?

Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som lægeplanter, men hvad er det, de kan bruges til, udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til i dag inden for moderne helse.

Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Juul, matematiker samt urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.