Speckle & Pop-strikkekursus

300,00

Lad dig rive med af sjalsbølgen og ikke mindst af Stephen West's forrygende design på dette kursus, hvor du guides igennem fra første til sidste maske - efter den engelske originaludgave af opskriften.

Model/varenr.: SP West 1

Speckle & Pop af Stephen West

FORMIDDAGSHOLD Onsdage

Vil du udvide dine strikkekompetencer og få et lækkert sjal helt ud over det sædvanlige ud af anstrengelserne? Og har du strikket mindst ét andet sjal af Stephen West? Så kom med på kurset her, hvor vi trin-for-trin vil strikke det lidt spektakulære sjal Speckle & Pop - der viser sig fra sin allerbedste side, når det er helt færdigt og draperet omkring din hals.

Forudsætningen for deltagelse på kurset er, at du allerede har stiftet bekendtskab med mindst ét af Stephen West's designs. Som altid på kurserne her i butikken strikker vi efter engelsk opskrift, og der er garanti for at lære nyt ...

Kurset strækker sig over 6 onsdag formiddage i tidsrummet 9.00-11.00: 

 • 10/1 og
 • 17/1 arbejder vi med sektion 1, som skal være færdig til
 • 31/1, hvor vi fortsætter med sektion 2
 • 7/2 tager vi fat på første del af sektion 3,
 • 21/2 arbejder vi med anden del af sektion 3
 • 28/2 får vi sektion 4 sat godt i gang, så du kan gøre sjalet helt færdigt hjemme.

Bemærk, at vi springer onsdagene 24/1 og 14/2 over. Afsæt 4-7 timer ugentligt til at strikke hjemme.

 

Når du investerer din tid (og penge) i kurset, bør du unde dig selv at strikke sjalet i et garn, du finder særligt lækkert. Vi strikker den udgave, der i opskriften anbefaler garntypen 'Fingering', så du skal udse dig garn, der almindeligvis strikkes på p 3-3½. Originalen består af 3 hovedfarver og 5 kontrastfarver. Det er du velkommen til at følge, men det vil også være fint at bruge blot én kontrast farve, og evt. kun 2 hovedfarver.

De tre hovedfarver sammensættes i et forløb fra farve 1 over farve 2 til farve 3. Her kan du med blot to hovedfarver lave et forløb fra farve 1 over farve 2 til farve 1 igen.
Kontrastfarverne skifter hele tiden mellem de fem. Det bliver festligt - men med mange ender at hæfte. Jeg vil derfor guide dig til, hvordan du ved at bruge blot én kontrastfarve kan slippe for de mange hæftninger ved at 'gemme' farven i strikketøjet i mellem anvendelsen.

Mit favoritgarn til Speckle & Pop er Malabrigo Mechita, og strikket på p 3.75 (vi har både garn og pinde i butikken). Alternativt kan du strikke på p 3½ i garnet Lace og få et mindre, men langt mere fnuglet sjal. Isagers Highland Wool eller Alpaca 2 - begge i følgeskab med den tynde Alpaca 1 - vil også blive et lækkert sjal strikket på p 4. Et meget prisbevidst - men ikke ringe valg af garn - kan være Superfine Alpaca Merino strikket på p 3.75.

Undgå at strikke sjalet i et bomuldsgarn, da det vil blive for tungt og usmidigt - og undgå garner som coast, da disse ikke er særligt holdbare.

 

Materialer:

 • Rundpind 3.5, 3.75 eller 4 mm, 100-120 cm lang - og gerne blot 60 cm til sektion 1.
 • Hovedfarve 1: 366 m
 • Hovedfarve 2: 366 m
 • Hovedfarve 3: 366 m
 • Kontrastfarver: 5 farver a' 80 m eller én farve a' 400 m (ét nøgle Mechita er dog nok)
 • Maskemarkører (runde ringe) - mange!

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse.


I butikken vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i dit sjal.

Du skal selv købe opskriften på Ravelry.com, og den koster ca. 50 kr. 

Færdig størrelse: Ca. 64 cm x 218 cm efter vask og udspænding

 

Medbring de nødvendige materialer samt opskrift. Jeg sørger for, at der er både frisk te og kaffe på kanderne samt lidt til den søde tand.

Max. antal deltagere: 15. Gennemføres ved mindst 7 deltagere.

Underviser: Marie-Louise Veber Paustian, indehaver af iSologRegn (samt evt. en kollega som afløser)