Exploration Station Take-It-Easy-hold

350,00

Holdstart 16/1 - 6 torsdage hver anden uge

Har du endnu ikke forkælet dig selv med det skønne sjal Exploration Station? Eller har du bare lyst til at strikke det igen i godt selskab?

På Take-It-Easy-strikkehold mødes vi kun hver 2. uge. Det betyder, at du har bedre tid til at strikke 'lektien' fra gang til gang. Og netop dette Exploration Station-kursus er tilrettelagt som T-I-E

Model/varenr.: T-I-E Ex.St.
Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Exploration Station af Stephen West

Kunne du tænke dig at strikke et lækkert sjal - efter engelsk opskrift og evt. støtte i den danske - med kyndig instruktion og vejledning undervejs? Siden mit første 'Exploration Station' blev udstillet i butikken i Aarup, er utroligt mange kunder kommet med ønske om at kunne strikke det spændende sjal, men alligevel har de ikke helt haft modet til at kaste sig ud i projektet. Derfor har jeg afholdt strikkekursuser, hvor vi strikker en bid ad gangen og sikrer, at kursisterne får et smukt resultat og nye færdigheder. NU ER DER PLADS PÅ HOLD NR. 7.

Sjalet er et relativt stort arbejde, så vælg dig et lækkert garn i dine favoritfarver. Faktisk er sjalet rigtig sjovt at strikke - og jeg gik da også straks i gang med mit sjal nr. 2, så snart jeg var færdig med det første. Samme oplevelse har jeg erfaret, kursisterne har - så det er altså bare et sjal, der taler til kreativiteten og legen med garn og pinde. Jeg har selv strikket 4. Nogle tidligere kursister har strikket 10!

Exploration Station er udgangspunktet for dette strikkekursus, hvor du vil lære

 • opslagning med i-cord
 • i-cord kant, der strikkes undervejs i begge sider af arbejdet
 • vendestrik og huller
 • to-farvet patent
 • vævestrik
 • rillestrik uden vrangpinde
 • bort med hulmønster og store takker
 • aflukning med i-cord
 • at strikke efter engelsk opskrift

Det sjal, vi sammen skal strikke, er designet af den meget anerkendte, amerikanske Stephen West. Sjalet hedder Exploration Station og er sammensat af flere forskellige strikketeknikker fordelt i bånd fra side til side i sjalet. Dermed skal du ikke strikke et stort projekt med én enkelt teknik, men blot et stykke med hver teknik. Det gør sjalet ekstra sjovt at strikke, og skulle der gå kludder i teknikken undervejs, er det ikke meget, der skal pilles op.

Jo - der er kommet en dansk udgave af opskriften, men der er jo også den del af læringen i kurset netop at lære de engelske strikke-udtryk at kende. Dermed kan du kaste dig ud i ret mange nye opskrifter. Alle mine 120 hidtidige kursister har mestret det engelske strikkesprog ved kursets afslutning - så selvfølgelig kan du også lære det :)

Forudsætninger: Du skal kunne strikke ret og vrang.

Materialer:

 • Rundpind 3.75 mm eller 4 mm, 100 cm lang
 • Farve A  251 m 
 • Farve B  183 m
 • Farve C  169 m
 • Farve D  238 m
 • Maskemarkører (runde ringe)

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Jeg bruger selv en anelse mere...

Forslag til garn:

 • Malabrigo Mechita - én tråd i farveskiftende/håndfarvet, meget lækker kvalitet
 • 1 tråd Isager Highland Wool eller Alpaca 2 og 1 tråd Isager Alpaca 1 eller Silk Mohair (strikkes altså med to tråde hele vejen), og gerne i to forskellige nuancer.
 • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3-3½ med

Hos iSologRegn vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i dit sjal. Se smukke farvevarianter, de tidligere kursister har strikket, på facebook Garnbutikken i Middelfart fx i albummet Exploration Station '17

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT og naturligvis sørger jeg også for frisk kaffe og te samt lidt til den søde tand. Du får opskriften tilsendt som et link forud for første mødedag. Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn (ikke kodeordet!) i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit Ravelry-bibliotek med det samme.

Garnet skal du have valgt forud for første kursusgang - der er ikke tid på selve aftenen til at klare dette!

 

Kursus-dage Take-It-Easy: Torsdag den 16. januar, torsdag den 30. januar, torsdag den 13. februar, torsdag den 27. februar, torsdag den 12. marts og torsdag den 26. marts. Alle gange i tidsrummet 18.00-20.00. Det vil være muligt at handle i butikken undervejs eller ca. 15 minutter før kursusstart. Køb dog garnet på forhånd, da det tager en hel del tid at udvælge og evt. vinde op, og det er der ikke tid til på første kursusdag.

Afsæt ca. 5 timer mellem hver kursusgang til at strikke hjemme på sjalet, lidt mere første gang, og husk der er 2 uger mellem hver kursusgang (Take-It-Easy)

Medbring de nødvendige materialer.

Jeg sørger for, at der er både frisk te og kaffe på kanderne samt lidt til den søde tand.

 

Max. 20 deltagere

Dato: Torsdage 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 12/3 og 26/3.

Tidsrum: 18.00 - 20.00

Sted: iSologRegn, Algade 44 i Middelfart

Pris: 350 kr.

Underviser: Karin Davidsen, iSologRegn

 

Når du modtager din faktura og en ordreopdatering med status Klar til afhentning i butikken betyder det, at din tilmelding og betaling er modtaget - og vi glæder os til at se dig til kursusstart. (Du skal altså ikke afhente en adgangsbillet!)

Bemærk: Når du har modtaget din faktura, kan du ikke få refunderet dit deltagergebyr, hvis du skulle blive forhindret i at møde op - men du er velkommen til at lade en anden overtage din plads.