Slip Knit Love-strikkekursus

350,00

Vil du blive fortrolig med vævestrik? Og lære engelske strikkeudtryk i et roligt tempo? Så er kurset, hvor vi strikker Slip Knit Love-sjalet lige noget for dig.

 

Model/varenr.: SKL 1

Kurset afholdes i butikken i Middelfart over 5 onsdag aftener.

Allerede efter første kursusgang har du lært det grundlæggende for arbejdet med sjalet, så der er god tid til at blive fortrolig med vævestrik. Det særlige ved teknikken er, at det ser ud som om, du strikker med to farver samtidigt - men i virkeligheden strikkes der altid frem og tilbage med blot én enkelt farve - og så løfter man farven fra den strikkede række nedenunder med op. 

Du vil også lære at lave en lækker og let elastisk lænkekant, at lukke af med en hestetømme og at strikke efter diagram. Vi veksler mellem tekst og diagram de første to gange, så du også bliver fortrolig med de to måder at læse en opskrift på og derefter fortsætter, som det falder dig nemmest.

Kursusaftener:

23/5, 30/5, 6/6, 13/6 og 20/6 kl. 18.00-20.00.

Sjalet er ikke voldsomt stort, og der er mange pinde, som udelukkende består af ret-masker, så det er relativt hurtigt at strikke. Afsæt omkring 4-6 timer til at strikke hjemme mellem hver kursusgang.

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT og naturligvis sørger jeg også for frisk kaffe og te samt lidt til den søde tand. Jeg sørger for at printe den første del af opskriften ud til dig til 23/5, hvorefter du får hele opskriften tilsendt på mail. Har du allerede købt opskriften på Ravelry selv, så skriv det i kommentarfeltet.

 

Garnet skal du have valgt forud for første kursusgang - der er ikke tid på selve aftenen til at klare dette! Jeg anbefaler dig at vælge 3 farver i Malabrigo Mechita eller et tilsvarende merino-garn, så du får et smukt, blødt og let sjal. I hvert fald skal du bruge garn, der ville skulle strikkes på pind 3 i glatstrik. De tre farver skal vælges således, at der er to hovedfarver (på billederne er det den mørkegrå og den lysegrå) og én kontrastfarve (den orange-rosa på billederne). 

Du skal bruge omtrent 340 m af farve 1 og 340 m af farve 2 samt ca. 125 m af kontrastfarven.

Da vævestrik altid bliver lidt tættere end retstrik, skal du bruge to forskellige størrelser rundpinde: Pind nr. 3,75 og 4,00 - begge 80 cm. Strikker du meget løst, anbefaler jeg p 3,50 og 3,75. Det er vigtigt, når man strikker sjaler, at strikkefastheden ikke bliver for tæt, da sjalet dermed mister sin smidighed og lethed. Man kan næsten sige, at varmen sidder i hullerne mellem maskerne.

 

Garnet, du ser anvendt på billederne, er Malabrigo Mechita i farverne Eggplant (mørk), Pearl (lys) og Archangel (orange-rosa).

Kom ind i butikken og lad os vejlede dig til at vælge et godt garn til det smukke sjal.

 

Designer: Lisa Hannes