Strikkekursus Marled Magic Shawl

450,00

UDSOLGT
Vær med, når vi leger med farverne og mixer garnerne i forskellige teknikker og på bedste, spraglede Westknit-stil. Sjalet strikker vi i juni og i august, så det er klar til at holde os lune, når efteråret kommer. Og vi bruger masser af rester ...

Kursus-onsdage: 5/6, 12/6, 19/6, 26/6 - sommerpause - 7/8, 14/8, 21/8 og 28/8, kl. 18.00-20.00

Model/varenr.: MarledMagic
Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

Marled Magic Shawl af Stephen West

Marled Magic Shawl er opbyggete af 9 relativt hurtige sektioner - og det er sjovt at strikke. Du skal altså ikke frygte en hel masse strikkelektier fra gang til gang, for der er tid til, vi tager den lidt med ro. Alligevel skal du nok blive uddfordret af sjalets design, som rummer mange forskellige teknikker. Det centrale i designet er dog legen med farver, hvor vi skaber forskellige meleringer ved hele tiden at strikke med 2 tråde. 

Det er oplagt at få brugt en hel masse af sine garnrester til netop Marled Magic-sjalet, men du bør også sørge for at have nogle gennemgående toner. I alt skal du have omkring 800 gram light fingering/fingering garn til rådighed til sjalet, og du kan sagtens tage mohair eller Melted Suri Alpaca med også. Light fingering/fingering betegner garn, der på 100 g løber mellem 350 og 400 meter. Almindeligvis ville vi strikke glatstrikning på pind 3 med dette garn. Nu mixer vi to garner og strikker på pind 4½ eller 5.

Sjalet bliver et godt stort sjal - helt perfekt til efterår og vinter. Hvis du dog ønsker at formindske det, skal du strikke med tyndere garn end light fingering/fingering - men du slipper ikke for at strikke med to tråde, da dette jo er essentielt ved sjalet og den farveleg, vi udforsker undervejs på kurset.

Lad dig gerne inspirere af de mange Marled Magic-sjaler der er at finde på fx Instagram under hashtagget #marledmagicshawl.

Netop dette kursus glæder jeg mig ekstra meget til, for vi kommer til at opleve en endnu større forskellighed i udtrykket fra sjal til sjal, netop fordi vi arbejder med hver vores meleringer - end vi ellers gør på kurserne. Og dér er ellers også en stor variation.

Du behøver ikke være en særligt øvet strikker for at kunne deltage på kurset. Har du styr på ret og vrang, kan jeg lære dig resten. Er du meget erfaren, er du naturligvis også meget velkommen på kurset, og du kan jo så bruge lidt ekstra tid på at 'nørde' med meleringerne.

Opskriften er på engelsk, og undervejs på de forskellige kursusdage gennemgår vi de betegnelser, der relaterer sig til netop aftenens teknik. Du lærer det altså lidt efter lidt.

 

Når du deltager på kurset Marled Magic Shawl, bruger vi bl.a. følgende teknikker:

 • net-strik
 • perlestrik
 • to-farvet patent
 • rillestrik
 • i-cord-kant
 • standard marl
 • fading marl
 • steady marl

Vi slutter med en fletning og kvaster (disse kan dog udelades).

Forudsætninger: Du skal kunne strikke ret og vrang. Intet andet ... resten kommer du til at lære, så bare fordi du hidtil kun har holdt dig til 'sikre strikkeprojekter', skal du ikke holde dig tilbage mht. at deltage i kurset.

Materialer:

 • Rundpind 4½ - 5.00 mm, 100-120 cm lang, og også gerne en kortere
 • 800 g garn light fingering/fingering
 • Maskemarkører: Runde ringe eller 'hængende'

Forslag til garn:

 • Malabrigo Mechita - to tråde i håndfarvet, meget lækker kvalitet 100% merino
 •  
 • Isager Alpaca 2 - til dig, der foretrækker de smukt støvede nuancer 50% uld, 50% alpakka
 • Krea Deluxe økologisk uld - også smukt støvede nuancer 100% uld
 • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3 med

Hos iSologRegn vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og tag gerne større rester med hjemmefra, hvis du vil have dem til at indgå i sjalet. 

PRISEN ER INKL. OPSKRIFT og naturligvis sørger jeg også for frisk kaffe og te samt lidt til den søde tand. Du får opskriften tilsendt på mail forud for første kursusaften og bedes selv sørge for at få den printet ud. Har du en Ravelry-konto, så oplys gerne dit brugernavn i kommentarfeltet, så du får opskriften ind i dit bibliotek med det samme.

Garnet til første sektion skal du have valgt forud for første kursusgang - der er ikke tid på selve aftenen til at klare dette! Vi lægger ud med at strikke et netmønster, der er placeret omtrent midt i sjalet.

 

Kursus-dage: Onsdag den 5. juni (Grundlovsdag), 12. juni, 19. juni og 26. juni. Herefter holder vi sommerpause og genoptager kurset onsdag den 7. august 14. august, 21. august og 28. august. Alle gange i tidsrummet 18.00-20.00. Det vil være muligt at handle i butikken undervejs eller før kursusstart. Butikken er ikke lukket for kursister mellem 17.30 og 18.00. Køb dog garnet på forhånd, da det tager en hel del tid at udvælge og evt. vinde op, og det er der ikke tid til på første kursusdag.

Medbring de nødvendige materialer.

Jeg sørger for, at der er både frisk te og kaffe på kanderne samt lidt til den søde tand.

 

Max. 20 deltagere

Dato: Onsdage den 5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 7/8, 14/8, 21/8 og 28/8.

Tidsrum: 18.00-20.00

Sted: iSologRegn, Algade 44 i Middelfart

Pris: 450 kr. i alt for de 8 kursusgange og opskrift.

Underviser: Marie-Louise Veber Paustian, indehaver af iSologRegn

 

Når du modtager din faktura og en ordreopdatering med status Klar til afhentning i butikken betyder det, at din tilmelding og betaling er modtaget - og jeg glæder mig til at se dig til kursusstart. (Du skal altså ikke afhente en adgangsbillet!)

Bemærk: Når du har modtaget din faktura, kan du ikke få refunderet dit deltagergebyr, hvis du skulle blive forhindret i at møde op - men du er velkommen til at lade en anden overtage din plads.