Strikkekursus The Doodler Aftenhold 3

300,00

Alle pladser er optaget!

The Doodler er fuld af lækre detaljer fordelt i overskuelige sektioner. Vil du være med til at strikke det og samtidig blive en dygtigere strikker? 
Vi lægger ud onsdag aften den 21. marts og strikker de sidste, lækre detaljer den 25. april.

Model/varenr.: The Doodler 3 aften
Det valgte produkt kan desværre ikke bestilles.

The Doodler af Stephen West

AFTENHOLD Onsdage

Vil du udvide dine strikkekompetencer og få et lækkert sjal ud af anstrengelserne? Så kom med på kurset her, hvor vi trin-for-trin vil strikke The Doodler efter engelsk opskrift. Du behøver overhovedet ikke at have strikket efter engelsk opskrift før - jeg lover at lære dig de engelske strikkegloser lidt efter lidt! Det eneste, du skal kunne på forhånd, er at strikke ret og vrang. 

Sjalet er et overskueligt arbejde, som er inddelt i sektioner, og det er herligt at se arbejdet vokse i overskueligt tempo, også. Vi bliver færdige i løbet af 5 kursusgange - men du har naturligvis 'lektier' for fra gang til gang. 

Mellem første og anden kursusgang er der 2 uger, for det er her i begyndelsen, det største arbejde ligger. Når du har fanget idéen, er det dog tæt på at være fjernsynsstrik her i første omgang, så frygt ikke timerne med pinde og garn.

Når du investerer din tid (og penge) i kurset, bør du unde dig selv at strikke sjalet i et garn, du finder særligt lækkert. Vi strikker den største udgave, og du skal udse dig 3 dejlige farver at arbejde med. Alt efter garnvalg kan du vælge at strikke på p 3.5, 3.75 eller 4. Husk, at et sjal skal være smidigt, så vælg hellere en højere pindtykkelse end en mindre. Garn, der normalt strikkes glatstrik på p 3 passer til et sjal strikket på p 3.75 eller p 4.

 

På kurset The Doodler vil du lære

 • opslagning med i-cord
 • i-cord kant
 • vendestrik og huller
 • kabel-strik
 • dekorativt hulmønster og bølgeeffekt
 • aflukning med i-cord
 • strikkede picot'er til dekorativ afslutning
 • - og så vil jeg give dig et tip, der sparer dig for hæftning af 32 tråd-ender.

 

Materialer:

 • Rundpind 3.5, 3.75 eller 4 mm, 100-120 cm lang
 • Farve A  325 m (jeg bruger ca. 400 m)
 • Farve B  261 m
 • Farve C  361 m (jeg bruger ca. 420 m)
 • Maskemarkører (runde ringe)

Antal meter vil naturligvis variere fra strikker til strikker. Det oplyste forbrug er opskriftens angivelse. Jeg bruger - som angivet - selv en smule mere, og det har mine kursister hidtil også gjort.

Forslag til garn:

 • Malabrigo Mechita - én tråd i farveskiftende/håndfarvet, meget lækker kvalitet - strikkes på p 3.75 eller 4.
 • 1 tråd Isager Highland Wool eller Alpaca 2 og 1 tråd Isager Alpaca 1 eller Isager Silk Mohair (strikkes altså med to tråde hele vejen), og gerne i to forskellige nuancer - strikkes på p 4.
 • du får et lidt sommerligt sjal med CottonWool 3 Organic på p 3.5
 • eller et andet lækkert garn, du normalt ville strikke glatstrikning på pind 3-3½ med - strikkes på p 3.75 eller 4.

I butikken vejleder vi dig naturligvis meget gerne i valg af farver og kvaliteter - og har du en 'stor rest' liggende hjemme, er du velkommen til at tage den med, så vi kan vejlede dig om, hvordan den kan indgå smukt i dit sjal.

Du skal selv købe opskriften på Ravelry.com, og den koster ca. 50 kr. Dét hjælper vi dig gerne med forud for første kursusgang. Du kan også vælge at købe bogen Westknits Bestknits, som vi forhandler i butikken, til 240 kr. Den er fuld af skønne sjaler - også opskriften på The Doodler.

Færdig størrelse: Ca. 61 cm x 152 cm

Kursus-onsdage: 21. marts, 4. april, 11. april, 18. april og 25. april. Alle gange i tidsrummet 19-21. Det vil være muligt at handle i butikken undervejs eller ca. 15 minutter før kursusstart. Køb dog garnet på forhånd, da det tager noget tid at udvælge og evt. vinde op, og det er der ikke tid til på første kursusdag.
Afsæt ca. 4-5 timer mellem hver kursusgang til at strikke hjemme på sjalet, dog 10-12 timer mellem 1. og 2. gang (hvor der er 14 dage imellem).

Medbring de nødvendige materialer samt opskrift. 

Jeg sørger for, at der er både frisk te og kaffe på kanderne samt lidt til den søde tand.

Max. antal deltagere: 15. Gennemføres ved mindst 7 deltagere.

Underviser: Marie-Louise Veber Paustian, indehaver af iSologRegn (samt evt. en kollega som afløser en enkelt gang eller to)