Byg nemt en plantetunnel med RättviksKnuten. Beskytter dine planter og fremmer en god vækst

RattviksKnuten købes hos MP Havedesign - Den Frodige HaveMed RättviksKnuten-systemet er det hurtigt og nemt at bygge en overdækning til dine planter og buske. Spænd fiberdug, plastdug eller net henover din form - og dine planter er godt beskyttet.

RättviksKnuten passer til 16 mm elektrikerrør, der kan købes i ethvert lavprissupermarked.

0 anmeldelser

4-vejs knude - bruges som midterstykke i planteoverdækning

49,00

Hvordan virker RättviksKnuten?

Med RättviksKnuten-systemet kan du let bygge din egen overdækning eller plantetunnel. En plantetunnel fremmer væksten og beskytter dine planter, buske og grøntsager imod skadedyr og vejrets luner. Systemet består af forskellige samlingsstykker i hård plast, der gør det muligt at forbinde VP-rør/elektrikerrør (16 mm) til en ønsket facon, hvor der kan spændes fiberdug, plastdug eller net henover. Hermed kan du både bygge beskyttelse til små og større frugtbuske samt til større eller mindre arealer i køkkenhaven. Kun fantasien sætter grænser!   

RättviksKnuten er et svensk system, som forhandles i Danmark af MP Havedesign

Hvad skal jeg bruge til at komme i gang med RättviksKnuten?

Hvis du vil bygge en plantetunnel, skal du bruge 2 x 3-vejsknude og ca. 12 klemstykker (25 stk i én pose). Elektrikerrør på 16 mm passer perfekt i samlingerne på knuderne. (Rør købes hos lavprisbyggemarkeder eller lign.) Tunnellen kan forlænges med én eller flere 4-vejs knuder alt efter, hvor stort et areal man ønsker overdækket.

Hvordan samles en plantetunnel?

Den ene ende af et elektrikerrør trækkes igennem samlingen på den første 3-vejs knude, til knuden er placeret på midten af røret. Dette gentages med et nyt rør og den anden 3-vejs knude. Dette er således enderne på tunnellen. Disse forbindes med et rør på midten, der placeres i det trejde samlingspunkt på knuderne. Alle resterende ender på elektrikerrørene stikkes i jorden for at fasholde plantetunnellen sikkert. 

Der kan også bygges en ramme nederst for at støtte formen på tunnellen og for at gøre det lettere at flytte eller vippe tunnellen. I så fald bruges 4 x vinkelknuder til at lave de nederste hjørner på plantetunnellen.

 Beskyt planterne mod kulde og mod skadedyr med fx bobleplast, fiberdug eller insektnet - monteret på stabile buer af elektrikerrør og Rättviksknuten-systemet